• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Katerina Menexe

Katerina Menexe

 

Αγαπητοί συνάδελφοι,

 

Παρακάτω θα βρείτε τα σχετικά συνημμένα έγγραφα με τις τελευταίες εξελίξεις όσων αφορά την υποχρέωση ναυαγοσώστη σε καταλύματα που διαθέτουν κολυμβητική δεξαμενή
κατόπιν παρέμβασης του
Βουλευτή Χαλκιδικής και Τομεάρχη Ανάπτυξης και Επενδύσεων του Κινήματος Αλλαγής κ. Πάνα Απόστολου.

 

Κατόπιν συνομιλιών με την Ένωση Ναυαγοσωστών Ελλάδος και την εταιρία Bayline Ναυαγοσωστική σας γνωστοποιούμε ότι:

 

-Πρέπει όλοι μέχρι 18/06/2022 να έχουν στην κατοχή τους την πιστοποίηση ναυαγοσώστη που έχει βγει βάση της νέας ΚΥΑ.

 

-Τα άτομα με έγγραφο επόπτη ασφαλείας είναι σε ισχύ μέχρι τις 31.12.2022 , αλλά πρέπει να δώσουν εξετάσεις για την πιστοποίηση ναυαγοσώστη μέχρι 18/06/2022.

 

Επίσης το έγγραφο επόπτη ασφαλείας σε έξι μήνες δεν θα ισχύει, οπότε μέσα στο επόμενο εξάμηνο πρέπει να ξαναπαρακολουθήσουν τον κύκλο μαθημάτων, καλό θα ήταν λοιπόν να τα κάνουν όλα μαζί.

 

Στην αρχική σελίδα στην επιλογή ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ της ιστοσελιδας μας θα βρείτε προσφορά για την έκδοση πτυχίου ή την ανανέωση πτυχίου από την εταιρία Bayline Ναυαγοσωστική.

 

 

NOMOΣ ΥΠ’ ΑΡΙΘΜ. 4926/2022

ΦΕΚ 82/Α/20-4-2022

Εκσυγχρονισμός του θεσμικού πλαισίου για τη δραστηριοποίηση των πλοίων αναψυχής και των τουριστικών ημερόπλοιων, την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας του κλάδου των επαγγελματικών πλοίων αναψυχής και άλλες διατάξεις.

 

Άρθρο 116

Υπεύθυνος λειτουργίας για κολυμβητικές δεξαμενές εντός τουριστικών καταλυμάτων - Τροποποίηση παρ. 2 και αντικατάσταση περ. β παρ. 3 άρθρου 46 του ν. 4688/2020

Στο άρθρο 46 του ν. 4688/2020 (Α΄ 101), α) τροποποιείται το δεύτερο εδάφιο της παρ. 2, με την προσθήκη εξαίρεσης ως προς την εφαρμογή της, β) η περ. β΄ της παρ. 3 αντικαθίσταται και οι παρ. 2 και 3 διαμορφώνονται ως εξής:

«2. Υπεύθυνος λειτουργίας της κολυμβητικής δεξαμενής είναι το φυσικό πρόσωπο στο όνομα του οποίου γνωστοποιείται η λειτουργία της κολυμβητικής δεξαμενής. Στο προσωπικό που οφείλουν, κατά τις κείμενες υγειονομικές διατάξεις, να απασχολούν τα τουριστικά καταλύματα, στα οποία λειτουργούν κολυμβητικές δεξαμενές, περιλαμβάνεται υποχρεωτικά και ένας τουλάχιστον απόφοιτος σχολής ναυαγοσωστικής εκπαίδευσης, εφοδιασμένος με βεβαίωση, σε ισχύ, επιτυχούς συμμετοχής στις εξετάσεις ναυαγοσώστη πισίνας ή άδεια ναυαγοσώστη από Λιμενική Αρχή, με την εξαίρεση της περ. β΄ της παρ. 3.

3. α. Για τα καταλύματα με περισσότερες από πενήντα (50) κλίνες και με βάθος μίας τουλάχιστον κολυμβητικής δεξαμενής μεγαλύτερο από ενάμιση (1,5) μέτρο, ο ναυαγοσώστης πισίνας, οφείλει, κατά τις ώρες λειτουργίας της πισίνας, να βρίσκεται σε ετοιμότητα, με ένδυμα κολύμβησης, καθ’ όλη τη διάρκεια της υπηρεσίας του, καθήμενος εντός του χώρου της κολυμβητικής δεξαμενής ή να περιπολεί πεζός στον χώρο ευθύνης του και να μην εκτελεί άλλη υπηρεσία.

β. Για τα καταλύματα με λιγότερα από πενήντα (50) δωμάτια ή με βάθος κολυμβητικής δεξαμενής μικρότερο από ενάμιση (1,5) μέτρο, καθώς και για κολυμβητικές δεξαμενές που βρίσκονται σε κήπους ταράτσας (roof garden) τουριστικών καταλυμάτων και για τις εσωτερικές κολυμβητικές δεξαμενές, έως την 31η.12.2022, χρέη ναυαγοσώστη εκτελεί ο επόπτης ασφαλείας, ο οποίος διαθέτει βεβαίωση σε ισχύ, παρακολούθησης προγράμματος θεωρητικής και πρακτικής εκπαίδευσης ναυαγοσώστη πισίνας από σχολή ναυαγοσωστικής εκπαίδευσης, σύμφωνα με τους όρους και τις προϋποθέσεις της κοινής απόφασης της παρ. 5 και ο οποίος βρίσκεται σε ετοιμότητα εντός του τουριστικού καταλύματος κατά τις ώρες λειτουργίας της κολυμβητικής δεξαμενής και καθ’ όλη τη διάρκεια της υπηρεσίας του.».

 

Δευτέρα, 09 Μαΐου 2022 12:47

ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΙ ΠΟΡΤΑΣ 2022

 

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ

ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΩΝ  « Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ»

22ας ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1 Τ.Κ. 63100 Πολύγυρος, Χαλκιδικής

Τηλ. 2371024992 fax 2371024692

e-mail: info@halkidiki-holidays.gr

site: www.halkidiki-holidays.gr

Facebook: @AristotelisPanhellenicFederation 

Θέμα: Ενημέρωση μελών- Τιμοκατάλογοι πόρτας 2022

 

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Σας ενημερώνουμε ότι η διαδικασία προμήθειας Τιμοκαταλόγων πόρτας  για το έτος 2022 έχει ξεκινήσει.

Παρακαλούμε απευθυνθείτε στα κατά τόπους σωματεία που ανήκετε για να τους προμηθευθείτε.

Για τα μη μέλη σωματείων το γραφείο του Πολυγύρου λειτουργεί καθημερινά Δευτέρα με Παρασκευή 9:00 – 13:00 κατόπιν ραντεβού.

 

                                                      Με εκτίμηση,

 

                Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                              Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                                                                                      

ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ                                                   ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ

Αγαπητοί συνάδελφοι,

 

Δείτε στο συνημμένο αρχείο την τροποποιητική εγκύκλιο των υγειονομικών πρωτοκόλλων και τις αλλαγές από Υποχρεωτικές σε Προαιρετικές.

Οι αλλαγές που έγιναν είναι οι εξής:

-          Για τις επιχειρήσεις τουριστικών καταλυμάτων που ήδη λειτούργησαν το 2021 απαιτείται επικαιροποίηση του σχεδίου δράσης.

-          Η πιστοποίηση του τουριστικού καταλύματος ως προς λήψη μέτρων πρόληψης και αντιμετώπισης της πανδημίας covid-19 από διαπιστευμένους φορείς γίνεται προαιρετική.

-          Υπεύθυνες δηλώσεις προσωπικού ότι έλαβε γνώση των υγειονομικών πρωτοκόλλων που ισχύουν για το 2022.

-          Σε περίπτωση αλλαγής υπεύθυνου διαχείρισης ύποπτου κρούσματος απαιτείται η επανέκδοση του πιστοποιητικού Health First.

-          Η τήρηση του βιβλίου covid-19 γίνεται προαιρετική.

-    Οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι υποχρεούνται να ελέγχονται για Covid-19 με rapid test  μία φορά την εβδομάδα με δική τους δαπάνη.

- Μέλος του προσωπικού που παρουσιάζει συμπτώματα σχετικά με την ασθένεια μένει στο σπίτι και επανέρχεται στην εργασία σε πέντε ημέρες -εφόσον η εργαστηριακή εξέταση είναι αρνητική-, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία. Επίσης, εφόσον έρθει σε επαφή με κρούσμα οφείλει να ακολουθήσει τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.

- Η ύπαρξη σημάνσεων στους κοινόχρηστους χώρους για αποστάσεις, τήρηση μέτρων και η αναδιάταξη των επίπλων γίνετε προαιρετική.

- Δεν είναι υποχρεωτική η απολύμανση των καρτών-κλειδιών ή των κλειδιών των δωματίων, όπως και γενικά των ξαπλωστρών, επίπλων κλπ., που υπήρχε πέρυσι.  

- Επανέρχονται τα ωράρια Check Out μέχρι τις 12:00 και Check In από τις 13.00, Η μεταβολή αυτή της χρονικής διάρκειας που μεσολαβεί μεταξύ κάθε check in και check out είναι υποχρεωτική για να διασφαλίζεται ότι μεταξύ διαφορετικών πελατών το δωμάτιο καθαρίζεται και απολυμαίνεται επιμελώς, καθώς και ότι ακολουθείται επαρκής φυσικός αερισμός του χώρου.

- Σε περίπτωση όμως επιβεβαιωμένου κρούσματος, το δωμάτιο θα πρέπει να παραμείνει κενό για 24 ώρες και να απολυμανθεί πριν ενοικιαστεί ξανά.

- Στα καταλύματα και στα εστιατόρια μπαίνουν ξανά (με μάσκα στους εσωτερικούς χώρους) όλοι (και εξωτερικοί πελάτες), χωρίς να ελέγχονται αν είναι εμβολιασμένοι ή να έχουν νοσήσει και χωρίς περιορισμούς στην χωρητικότητα ή τις αποστάσεις των τραπεζιών.

- Παραμένει όμως η χρήση μάσκας σε όλους τους εσωτερικούς χώρους, εξαιρούμενων όσων εργάζονται σε ατομικό χώρο χωρίς την παρουσία άλλων. Εξαιρούνται από τη χρήση μάσκας όσοι έχουν ιατρικούς λόγους και τα παιδιά κάτω των 4 ετών.

- Πρέπει επίσης να υπάρχει στους χώρους αλκοολούχο διάλυμα (>70%) για αντισηψία χεριών από τους πελάτες και να υπάρχει εξαερισμός των χώρων σύμφωνα με τις Εγκυκλίους που έχουν βγει από το 2020.

Δείτε τις αλλαγές στο Παράρτημα Ι, με Α/Α: Ε, ΣΤ3, Ζ10, Ζ11, Ζ15,Ζ16, Ζ17,Θ11Α,ΙΒ9, ΙΗ3, ΙΗ5

 

                                                                                                     

Με εκτίμηση,

Εκ της Γραμματείας

Θεοφανίδου Βασιλική

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ME DISCOVER HALKIDIKI

Έχεις τουριστικό κατάλυμα και ανήκεις στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων «Ο Αριστοτέλης»;

Το Discover Halkidiki είναι το απαραίτητο εργαλείο που πρέπει να έχεις στη υποδοχή - ρεσεψιόν σου!

Το Discover Halkidiki είναι ο απόλυτος τουριστικός και εμπορικός οδηγός που δημιουργήθηκε με σκοπό να παρέχει στους επισκέπτες στοχευμένη ενημέρωση, πρόσβαση και πλοήγηση στα τουριστικά και εμπορικά σημεία της ευρύτερης περιοχής.

Τώρα, με την άφιξη του πελάτη στην επιχείρηση σου μπορείς να επικοινωνήσεις το Discover Halkidiki εύκολα απλά και γρήγορα. Μόνο με ένα σκανάρισμα του QR Code, ο πελάτης σου έχει πρόσβαση σε ένα σύγχρονο περιβάλλον στο κινητό του που περιλαμβάνει: παραλίες, αξιοθέατα, διαμονή, δραστηριότητες, διασκέδαση γιατρούς και οποιαδήποτε άλλη πληροφορία χρειαστεί στις διακοπές του στην όμορφή μας Χαλκιδική!

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων «Ο Αριστοτέλης» σε συνεργασία με το Discover Halkidiki σας γνωρίζουν ότι: Για τη σεζόν 2022 και μόνο για τα μέλη της Ομοσπονδίας το κόστος προβολής στον οδηγό ανέρχεται από τα 60 € στα 30 € + ΦΠΑ 3%. Παράλληλα παρέχεται το απαραίτητο έντυπο και ηλεκτρονικό υλικό. Η συνδρομή ισχύει για ολόκληρο το ημερολογιακό έτος.

 

 

Με εκτίμηση,

Για την Ομοσπονδία 

Ο Πρόεδρος

Παπαϊωάννου Τριαντάφυλλος

 

Για το Discover Halkidiki

Καραμφυλλίδης Στέλιος

Μ 6936846647

Manager: Discover Halkidiki

https://discoverhalkidiki.com/ 

 

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε: Web page: https://discoverhalkidiki.com/

Facebook: https://www.facebook.com/DiscvrHalkidiki/

Instagram: https://www.instagram.com/discover_halkidiki/

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ενημερωτικό φυλλάδιο σχετικά με τη δυνατότητα εγκατάστασης Φωτοβολταϊκών Συστημάτων για την αυτοπαραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.

Αγαπητοί συνάδελφοι,

 

Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 1223Β_17.03.2022 η απόφαση Αριθμ. 4634  «Τροποποίηση της υπ’ αρ. 6632/16.04.2021 κοινής υπουργικής απόφασης με τίτλο «Αντικατάσταση της υπ’ αρ. 1881/29.05.2020 κοινής υπουργικής απόφασης με τίτλο “Ειδικά πρωτόκολλα υγειονομικού περιεχομένου βάσει των οποίων λειτουργούν οι τουριστικές επιχειρήσεις στο πλαίσιο της λήψης μέτρων έναντι του κορωνοϊού COVID-19” (Β’ 1632).

Αγαπητοί συνάδελφοι,

 

Σας επισυνάπτουμε έγγραφο από την Πυροσβεστική υπηρεσία, οι επόμενες 15 μέρες είναι πολύ επικίνδυνες και πρέπει όλοι μας να προσέχουμε!!!

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ το BBQ και στις οργανωμένες εγκαταστάσεις και στα ενοικιαζόμενα τουριστικά καταλύματα.

Παρακαλούμε ενημερώστε άμεσα του πελάτες σας.

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε φωτιά στο κατάλυμα ή στο ύπαιθρο! Ελέγξτε την πυροπροστασίας σας, και τα σχέδια εκκένωσης σε όσους έχουν.

Για 7-14 μέρες όλοι μας τεράστια προσοχή.

Στο site της πολιτικής προστασίας υπάρχει ενημερωτικό υλικό στα ελληνικά και στα αγγλικά.

 

Ενημερώστε τους πελάτες και τους συναδέλφους!

 

https://www.civilprotection.gr/el/dasikes-pyrkagies?fbclid=IwAR3lp4K2CVWosHBqIbZB-knUnfXY3vMmEOaMNalvt4r2W7ZHQbKvaShbgWw

 

 

Με εκτίμηση,

 

Ο Πρόεδρος

 

Παπαϊωάννου Τριαντάφυλλος

 

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ

ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΩΝ  « Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ»

22ας ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1 Τ.Κ. 63100 Πολύγυρος, Χαλκιδικής

Τηλ. 2371024992 fax 2371024692

e-mail: info@halkidiki-holidays.gr

site: www.halkidiki-holidays.gr

Facebook: @AristotelisPanhellenicFederation

 

 

Αγαπητοί συνάδελφοι,

 

Σύμφωνα με το ΦΕΚ Β΄ 3276/24.7.2021 για τα έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας για το διάστημα

από τη Δευτέρα, 26 Ιουλίου 2021 και ώρα 6:00 έως και τη Δευτέρα, 2 Αυγούστου 2021 και ώρα 6:00 ισχύει το εξής:

 

Οι εργαζόμενοι στην εστίαση και στις τουριστικές επιχειρήσεις που δεν έχουν εμβολιασθεί πλήρως υποβάλλονται υποχρεωτικά σε έλεγχο δύο (2) φορές την εβδομάδα, μία (1) με τη μέθοδο του αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test)

και μία (1) με τον έλεγχο ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου κορωνοϊού COVID-19 (rapid test), με ταυτόχρονη υποχρέωση δήλωσης του αποτελέσματος στο πληροφοριακό σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ» του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων. 

 

Επισυνάπτεται το σχετικό ΦΕΚ.

Στην σελίδα 6 το απόσπασμα για τις ιδιωτικές επιχειρήσεις.

                                                                                                     

 

Με εκτίμηση,

 

Ο Πρόεδρος

 

Παπαϊωάννου Τριαντάφυλλος

 

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Παρακαλούμε ανοίξτε το παρακάτω αρθρο προς ενημέρωσή σας.

 

Σταδιακά από τον Σεπτέμβριο 2021, ξεκινά η υποχρεωτική διαβίβαση παραστατικών στο myDATA και η διασύνδεση ταμειακών μηχανών με την ΑΑΔΕ (taxheaven.gr)

 

Από 01/11/2021 η ηλεκτρονική τιμολόγηση για τα ενοικιαζόμενα!

 

Σελίδα 1 από 12